Calia cat

Opdræt af europæiske Burmesere

Burmeseren


Burmeseren

 

 

Burmeseren findes i følgende godkendte farvevariationer: 

⚫️ Brun 

⚫️ Blå 

⚫️ Chokolade 

⚫️ Lilla 

⚫️ Rød 

⚫️ Creme 

⚫️ Brun tortie 

⚫️ Blå tortie 

⚫️ Chokolade tortie 

⚫️ Lilla tortie 

De fire varianter af tortie findes kun i hun katte

Burmeseren egner sig ikke som alene kat, den elsker at have en artsfæller at putte med   

Burmeseren skal være robust og stærk i sin psyke. Den er venlig, imødekommende og kælen. Burmeseren er nysgerrig og vil gerne være med i alt, hvad der sker omkring den. Den kan lege i timevis. Den er adræt og springer gerne højt efter legetøj, den løber gerne efter ting, man kaster, og den kan oveni købet finde ud af at komme tilbage med tingen, for at du kan kaste den igen.

Burmeseren tilpasser sig hurtigt nye situationer, og finder sig hurtigt til rette nye steder. Det er en social kat som søger selskab i form af mennesker, andre katte eller andre dyr, som f.eks. hunde, kaniner og marsvin. Men mest elsker den gæster. Den kan ligge på skødet i timevis, og gerne flere Burmesere sammen. Alle gæster skal prøve-ligges. Og til sidst udser den sig én bestemt person, som den så vier hele sin opmærksom til – også selvom denne person ikke kan lide katte – men de falder næsten alle for Burmeseren til sidst.

Burmeseren er ikke en meget aktiv race, men den tager sig dog nogle ture af og til. Da den er nysgerrig af natur, vil den altid udforske sit hjem, og komme steder, hvor man ikke lige havde tænkt sig, at den skulle være. På den allerøverste hylde, inde i skabet, i skuffen og i alle tænkelige kasser og poser osv. Da Burmeseren er så nysgerrigt anlagt og fordi den er meget vedholdende, er det vigtigt, at man er opmærksom på evt. åbne vinduer og andet, som man måske tror at den ikke kan nå. Den vil nemlig prøve lige meget hvor umuligt det ser ud, og hvis den prøver tilpas mange gange, så skal det nok lykkedes til sidst.

Kilde bbklubben.